afrodita.html
AFRODITA
 

 
   El meu nom és Afrodita, que en grec vol dir nascuda de l'escuma, i que es refereix al meu naixement. Voleu saber com vaig néixer? Ens hem de remuntar a l'últim cop que Cronos es va rebel·lar contra el seu pare Urà, on el va vèncer d'una manera una mica dolorosa: li va tallar els testicles amb l'espasa, i aquests van caure al mar. Del contacte de l'esperma residual amb l'escuma de les ones en vaig néixer jo, la criatura més bonica que mai l'home i els déus han conegut. El lloc on vaig néixer va ser la costa de l'illa de Citera, però més tard vaig ser portada amorosament a l'illa de Xipre per Cèfir, déu de ponent.

   A Pafos tinc el meu santuari principal, i les meves sacerdotesses, per rememorar el meu naixement, es banyen en el mar fent un ritual. Les més belles closques marines cobreixen el terra del santuari, mentre que els peixos i el marisc són el menjar simbòlic de les sacerdotesses. Aquesta és la raó per la qual aquests aliments són considerats afrodisíacs.

   Vaig estar casada amb el poc agraciat Hefest, que tot i així és molt treballador i bona persona. Ell estava enormement satisfet per la seva sort, ja que havia estat triat per mi d'entre tots els altres déus. Durant el nostre temps de matrimoni vaig tenir tres fills: Deimos, Fobos i Harmonia. Tot i així, no són fills d'Hefest, ja que aquest no em podia donar el que li demanava. Per tant, ho havia de buscar en altres déus. Un dia em vaig posar al llit amb Ares, però Hèlios ens va descobrir i va córrer per donar-li la notícia a Hefest. Llavors el meu marit va teixir una xarxa mecànica i la va estendre sobre el nostre llit, on Ares i jo, despullats, ens vam quedar atrapats. Hefest va reunir a tots els déus perquè fessin de testimonis i jutges. Hefest demanava recuperar tot el que havia pagat en casar-se amb mi. Apol·lo i Hefest van fer públic que els agradaria gosar amb mi. Posidó creia que Ares pagaria a Hefest, i va afirmar que si no ho feia ell estaria disposat a casar-se amb l'adúltera (jo). Finalment les possibilitats es van acabar, la xarxa es va aixecar i ningú no va pagar res a Hefest.

   Mentre estava atrapada al llit havia sentit el comentari d'Hermes, i m'havia fixat en el seu atractiu. Per tant, no vaig trigar en satisfer els seus desigs i vaig recrear-me amb la conquesta que tan ràpidament havia fet. Al poc temps, cansada d'Hermes, vaig fer el mateix amb Posidó, del qual vaig tenir dos fills: Heròfil i Rodus.
 

Si voleu visitar un altre déu, aneu a:

 
PÀGINA DÉUS
 

Si voleu saber on podeu trobar més informació sobre diferents personatges de la mitologia grega aneu a:
 

ÍNDEX DE DÉUS