ÀRTEMIS
 

   El meu nom és Àrtemis, i hom diu que sóc la representació viva de tota maldat possible en el cel. Tinc a les meves ordres una comitiva de vuitanta nimfes, que s'han hagut de comprometre com jo a mantenir la seva virginitat.

   El meu pare, Zeus, enganyava constantment la seva esposa Hera. Quan aquesta es va cansar de la infidelitat del seu marit va ser precisament quan la meva mare, Leto, estava embarassada de mi i del meu germà Apol·lo. Llavors Hera va llençar la serp Pitó en persecució de la nostra pobra mare, la qual no va parar fins arribar a Delos, on vaig néixer jo. Tot just acabat de néixer vaig ser conscient del perill que corria la meva innocent mare, i vaig començar a utilitzar part dels recursos de la meva divinitat, tot ajudant la meva mare a passar a l'altre costat, a una illa. Al cap de nou dies va néixer el meu germà. Des del meu naixement em vaig convertir en la protectora de les dones embarassades i dels parts, i en la deessa de les cries de tots els animals mamífers i dels nens de pit.

   Quan ja era més gran vaig anar a veure el meu pare Zeus i li vaig demanar el següent favor: ser verge per sempre i portar arc i fletxes, com portava el meu germà Apol·lo. A més a més, volia tenir el privilegi de ser portadora de la llum i vestir amb una capa de caçadora de color vermell fins als genolls. Vaig demanar també la companyia de seixanta nimfes de l'oceà i vint del riu Amnissos, gossos de caça i tots els monts de l'Univers. Al meu pare li va fer gràcia la meva petició, però m'ho concedí tot.

   Després d'aconseguir-ho tot, vaig marxar a l'illa Lipata, on Hefest m'havia convidat. Les porugues de les meves nimfes m'acompanyaren, però tenien por dels Ciclops de l'illa. Estaven tan atemorides que no veien que els Ciclops estaven treballant per a un encàrrec de Posidó i no tenien cap intenció de molestar-les. Em vaig fixar que treballaven molt bé, i els vaig demanar que em fessin de manera ràpida un arc de plata igual que el del meu germà bessó i un buirac per guardar les fletxes. Els ferrers dubtaven de la proposta, però els vaig prometre que tant aviat com estés fet l'arc, aniria a caçar i el primer animal que caçaria seria per a ells. Llavors ells van acceptar-ho. Tot i així, el que va moure els Ciclops a fer-me l'arc tan ràpidament és l'ordre que havien rebut del seu superior, Hefest, que els havia dit que qualsevol desig que jo volgués havia de ser atès d'immediat i amb exactitud.

   De Lipata vaig anar cap a l'Arcàdia per realitzar la meva primera caça. Allà em vaig trobar Pan, qui em va proporcionar deu magnífics gossos de caça. D'aquesta forma vaig anar al mont Olimp, on vaig disparar quatre fletxes: dues contra dos arbres, una contra un animal salvatge i l'última contra una ciutat impura. Amb això vaig demostrar les meves facultats divines i vaig iniciar la meva vida de deessa adulta, aconseguint el poder sobre els boscos i els animals.
 

Si voleu visitar un altre déu, aneu a:

 
PÀGINA DÉUS
 
 
Si voleu saber on podeu trobar més informació sobre diferents personatges de la mitologia grega aneu a:
 
ÍNDEX DE DÉUS