HEFEST
 

   Hola, sóc Hefest, el déu ferrer. Sóc fill de Zeus i de la seva legítima muller Hera, fruit d'un dels pocs cops en què el rei de l'Olimp va passar de les seves aventures amoroses extramatrimonials i va fecundar la seva esposa. Tot i així, el meu naixement no va contribuir al millor enteniment dels meus pares, ja que les seves discussions van seguir desembocant en autèntics enfrontaments. Precisament se m'anomena el coix d'ambdós peus perquè en un d'aquests enfrontaments em vaig posar a favor de la meva mare. Llavors, Zeus em va llençar des de l'Olimp fins a l'illa de Lemnos, fent que em trenqués les dues cames.

   Però aquest no era el meu únic defecte. De vegades, els déus de l'Olimp es burlen de mi pel meu desagradable aspecte, ja que a més de ser coix sóc extremadament lleig, com podeu veure al dibuix. Tot i així, tots els déus es van quedar bocabadats quan la bella Afrodita, la deessa de l'amor, i per tant la seva millor coneixedora, va decidir casar-se amb mi, demostrant que jo tinc qualitats que els altres déus no tenen.

   El meu lloc de residència és una cova situada a les profunditats del mar. Tot i que vaig pensar més d'un cop d'abandonar l'Olimp per les múltiples mofes dels altres déus, no va ser aquest el motiu pel qual no hi resideixo. Va ser la meva mare, Hera, que presa d'una gran gelosia per una altra de les aventures del meu pare, em va agafar i em llençà d'un cop de peu a l'abisme de Zeus, pel qual vaig estar caient durant un dia i una nit, fins que vaig arribar al gran oceà, on em van recollir les seves habitants, les nereides, i van tenir cura de mi. Un cop recuperat, em van construir una cova i hi van instal.lar una farga perquè treballés els metalls bruts. El meu agraïment cap a elles mai tindrà fi, i, sempre que es presenta l'ocasió, accedeixo amb molt de gust a les seves peticions.

   Els meus sentiments cap a la meva mare eren naturalment molt diferents, ja que, tot i penedir-se pel que havia fet, mai no va venir a visitar-me per demanar-me perdó. Per això vaig buscar la manera d'escarmentar-la. Vaig construir un tro preciós i tan còmode que convidava a asseure-s'hi a tot aquell que el mirava, i l'hi vaig enviar com a regal a la meva mare. Aquesta s'hi va sentir atreta al moment, i s'hi va asseure; de seguida va sentir els seus efectes relaxants. Però quan va voler aixecar-s'hi va notar que alguna cosa li impedia qualsevol moviment. Va ser llavors que va comprovar que unes invisibles cadenes la cobrien. La meva mare va intentar tot tipus de trampes per alliberar-se, però de res li van servir. Va demanar ajut a tots els déus de l'Olimp, però només jo era capaç d'alliberar-la. Després de reunir-se durant un temps, els déus van decidir demanar-me que tornés a la muntanya de què havia estat expulsat tan bruscament. Però jo no vaig acceptar la invitació, ja que encara em recordava de quan es reien del meu aspecte. Tot i així, els astuts déus van preparar un pla per enganyar-me. Se'n va encarregar Dionís (el descobridor del vi), el qual em va visitar a la meva farga i em va oferir vi. Jo, a causa de la calor que tenia, vaig acceptar la beguda. Però Dionís me'n va oferir tanta que jo, ple d'eufòria, vaig acompanyar-lo a l'Olimp. Vaig entrar cavalcant un ase, em vaig apropar al lloc on estava Hera i amb les meves sàvies mans vaig alliberar-la . Un cop lliure, la meva mare em demanà perdó i des d'aquell dia hem viscut reconciliats i en harmonia.
 

Si voleu visitar un altre déu, aneu a:

 
PÀGINA DÉUS
 
Si voleu saber on podeu trobar més informació sobre diferents personatges de la mitologia grega aneu a:
 
ÍNDEX DE DÉUS