ZEUS
 

   Hola, sóc Zeus una altra vegada. Vaig ser el tercer fill de Cronos i Rea i el més important de tots. Els meus avis, Urà i Gea, havien predit al meu pare que un dels seus fills li prendria el poder que tenia sobre el món. Per això Cronos va decidir acabar amb tots els fills que li donés la meva mare i se'ls va menjar. Però quan vaig néixer jo, la meva mare em va substituir per una pedra col.locada dins d'un fardell. El meu pare se l'engolí, peró es va adonar de l'engany i em buscà de forma desesperada. Però la meva àvia m'havia deixat en mans de tres nimfes que em van criar i es van fer càrrec de mi. Em van posar en un bressol situat a les branques d'un arbre, on el meu pare no em pogués descobrir. A més, per tal de protegir-me i d'evitar que es filtrés el meu plor, les nimfes eren ajudades pels Curets, que també eren fills de la meva mare.
 
   Vaig créixer amagat fins  fer-me un adolescent. Llavors, amb l'ajuda de Rea, vaig entrar al servei del meu pare com a coper de les seva confiança; en la seva copa, hi vaig posar un beuratge preparat, i Cronos va vomitar la pedra i els meus germans engolits. Ara tots els germans estàvem junts i havia arribat el moment de fer una aliança per acabar amb el poder de Cronos. Jo vaig encapçalar la lluita, guiant els meus germans en una guerra que va durar deu anys. L'ajut de la nostra mare, va ser el que va decidir la sort final. Gea em va comunicar que tenia una estratègia en ment: alliberar els tres ciclops i els tres gegants de cent braços de la seva presó del Tàrtar per tal que lluitessin al nostre costat en la batalla contra Cronos. Aquests, que havien estat empresonats pel nostre pare ens van ajudar de bon grat. D'aquesta forma s'havia acomplert la venjança en contra del nostre pare i els meus germans Posidó i Hades i jo ens vam repartir a sorts el seu poder. Així, a Posidó li tocà el mar, a Hades el món subterrani i a mi l'ampli camp dels cels. A més, em vaig convertir en el déu dels raigs i els trons.
 
   Però si per alguna cosa sóc conegut, és per la meva afició a enganyar la meva dona, Hera. La pobra és molt gelosa; si la visiteu, no en feu gaire cas, jo crec que exagera respecte a mi. Si coneguéssiu les meves conquestes crec que em donaríeu la raó, i a més heu de pensar que sempre he enganyat la meva dona d'una manera original i divertida. Les meves millors aventures amoroses van ser les següents:
 
- Amb Afrodita, la deessa per excel.lència de l'Olimp.
 
- Vaig fer-me a Alcmena convertint-me en el viu retrat del seu marit Amfitrió.

- També vaig convertir-me amb Antíop, però en aquest cas amb un eròtic sàtir.
 
- Amb Climena vaig tenir a Atlas, el gegant que més tard va ser condemnat a soportar el pes de tot el firmament a les seves espatlles.
 
- El rei d'Argos, Acrisi, havia estat avisat que seria mort pel seu propi nét. Per evitar el seu destí, va tancar la seva filla en una torre de bronze. Un cop me'n vaig assabentar, em vaig transformar en una pluja d'or i vaig aconseguir engendrar a Perseu qui, de forma involuntària, va matar Acrisi.
 
- Una altra de les meves conquestes va ser Demèter, deessa de l'agricultura.
 

El rapte d'Europa

- A la bella Europa me la vaig endur de la vora del seu pare, el rei Agenor, convertint-me en bou i agafant-la sobre la meva esquena. No vaig parar fins a l'illa de Creta, on vam viure un apassionat romanç i vam tenir tres fills: Minos, Sarpedó i Radamant.
 
- El meu casament amb Hera es va produir en un mes de Gamelió, que segons les llegendes era invernal i ideal per als matrimonis. Tot i així, ja sabeu com va anar.
 
   Altres conquestes meves han estat: Io, Menalipa, Mnemosina, Semele, Taigeta, Temis i moltíssimes més. Per cert, que ara mateix està passant per darrera meu una bellesa que no coneixia. Ho sento, però us he de deixar.

 
Si voleu visitar un altre déu, aneu a:
 

PÀGINA DÉUS

Si voleu saber on podeu trobar més informació sobre diferents personatges de la mitologia grega, aneu a:
 

ÍNDEX DE DÉUS